Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen

Thuispagina - Persmededelingen - Leden - Statuten - Historiek - Logo

 

Rode Duivels vechten niet voor hun land, natie, volk of kleuren

Rode Duivels opnieuw afgeslacht in voorronde EK

Publicatie: 1 mei 2007

Filip Dewinter - Vlaams volksvertegenwoordiger


Filip Dewinter wil splitsing van de belgische voetbalbond en oprichting van Vlaams-Nationale ploeg: Vlaamse leeuwen in plaats van rode duivels
Filip Dewinter start petitie-actie voor Vlaams-nationale voetbalploeg

De Belgische nationale voetbalploeg werd onlangs alweer van het kastje naar de muur gespeeld. Een pijnlijke 4-0 nederlaag tegen de Portugezen was het gevolg van het lamentabele spel van de Rode Duivels. De Rode Duivels speelden - weeral - inspiratieloos, zonder enige gedrevenheid. Dat dit niet enkel te maken heeft met het gebrek aan kwaliteit in de nationale ploeg wordt bewezen door het feit dat de Belgische nationale ploeg heel wat individueel voetbaltalent telt. In groep bakken de Rode Duivels er echter helemaal niks van.

Het gebrek aan inzet en gedrevenheid heeft alles te maken met het feit dat de spelers zich nauwelijks verbonden weten met de nationale ploeg. Italianen, Portugezen, Engelsen, Schotten en Duitsers vechten voor hun ploeg en vooral voor hun land, hun natie, hun volk, hun kleuren. Voetballen voor de Belgische nationale ploeg wordt vooral als een vervelende opdracht, als "corvee" beschouwd. Van clubliefde, laat staan van bezieling is voor wat de Rode Duivels betreft absoluut geen sprake...

Enkel de opsplitsing van de Belgische nationale ploeg in een Vlaamse en een Waalse nationale ploeg kan het voetbal in ons land uit het moeras halen en de algemene malaise doorbreken. Een nieuw enthousiasme, een nieuwe dynamiek kan enkel gecreŽerd worden indien Vlaanderen over een eigen Vlaams nationale voetbalploeg kan beschikken. Vlaamse Leeuwen in plaats van Rode Duivels! Het Vlaams Belang stelt vast dat Wales, Engeland en Schotland degelijke ploegen afvaardigen voor het EK en het WK die met trots hun natie verdedigen! Waarom zou Vlaanderen niet hetzelfde kunnen?

Filip Dewinter start binnenkort een actie waarbij voetbalsupporters via een petitie (aangeboden aan de voetbalstadions maar ook via internet) de eis om een eigen Vlaams nationale voetbalploeg op te richten kunnen ondersteunen.


Dewinter start petitie voor Vlaams nationale voetbalploeg

Gazet van Antwerpen - 25/03/2007


"De zware 4-0 nederlaag van de Rode Duivels heeft niet alleen te maken met het gebrek aan talent, maar ook met het feit dat de spelers zich nauwelijks verbonden voelen met de nationale ploeg.
Enkel de splitsing in een Vlaamse en Waalse nationale ploeg kan het voetbal in ons land uit het moeras halen", stelt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter die een petitie opstart over een eigen Vlaams nationale ploeg.

Voor Dewinter gaat de thesis van gebrek aan talent niet volledig op aangezien de Rode Duivels heel wat individueel voetbaltalent tellen. "Italianen, Portugezen, Engelsen, Schotten en Duitsers vechten voor hun ploeg en vooral voor hun land, hun natie, hun volk, hun kleuren. Voetballen voor de Belgische nationale ploeg wordt vooral als een vervelende opdracht, als "corvee" beschouwd", meent hij.

Enkel de opsplitsing van de Belgische nationale ploeg in een Vlaamse en een Waalse nationale ploeg kan volgens hem het voetbal in ons land uit het moeras halen en de algemene malaise doorbreken. "Vlaamse Leeuwen in plaats van Rode Duivels! Het Vlaams Belang stelt vast dat Wales, Engeland en Schotland degelijke ploegen afvaardigen voor het EK en het WK die met trots hun natie verdedigen! Waarom zou Vlaanderen niet hetzelfde kunnen", vraagt hij zich af.

De Vlaams Belanger wil binnenkort een actie opstarten waarbij voetbalsupporters aan de voetbalstadions en via het internet de oprichting van een Vlaams nationale ploeg kunnen ondersteunen.